Jauhelihatäytteiset possupiirakat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • porkkana
  • margariini
  • vehnäjauho
  • suola
  • leivinjauhe
  • jauheliha
  • sipuli
  • ketsuppi
  • sulatejuusto
  • pizzamauste
  • kananmuna
  • pippuri

Jauhelihatäytteiset possupiirakat 12 kpl

400 g porkkanoita
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl ketsuppia
1 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
pizzamaustetta

voiteluun: munaa

koristeeksi pippureita

Keitä kuoritut paloitellut porkkanat kypsiksi vähässä vedessä. Soseuta valutetut porkkanat ja anna jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita mahdollisimman vähän. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja anna täytteen jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinasta pyöreitä levyjä, esim juomalasilla painaen. Nosta levyt pellille ja jaa niille täyte. Kauli toinen puoli taikinasta ja ota siitä samalla muotilla kannet. Kauli tähteeksi jääneet osat ja ota pienellä kolmiomuotilla korvat ja pyöreällä muotilla kärsät. Liimaa ne paikoilleen vedellä. Voitele piirakat munalla. Pyöritä hammastikulla silmät ja kärsään reiät ja täytä ne pippureilla.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä