Kaalipiirakka
- 30 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaalipiirakka on ihanaa! Tämä klassinen suolainen piirakka valmistuu helposti ja on vielä edullinen. Voit tarjota tätä herkkua juhlissa tai arkiherkkuna. Vinkki! Puolita ohje, mikäli haluat valmistaa piirakan pyöreään piirakkavuokaan!
Reseptiä päivitetty. Alunperin resepti on julkaistu syksyllä 2007.
Advertising information
Ainekset
10-15 annosta
Pohja: (pellillinen)
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl perunasosejauhetta
- 25 g margariinia
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 200-400 g jauhelihaa
- ½ kg kaalia
- 1 sipuli hienonnettuna (n. 30 g)
- 1-2 porkkanaa suikaleina (n. 30 g)
- 3 dl kermaviiliä TAI
- 3 dl maustamatonta jogurttia (vaihtoehto)
- 4 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
- suolaa
- pippuria
- rakuunaa
Valmistusohje
- Valmista ensin piirakkapohja. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta taikina kylmään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Paista jauheliha. Ota sivuun.
- Freesaa kattilassa sipuli, porkkanasuikaleet ja kaali. Hauduttele seos "kasaan."
- Lisää joukkoon jauheliha ja muut aineet.
- Levitä piirakkapohjan päälle ja paista 250 asteessa n. 20 min.
- Tämä täytteen määrä riittää pellilliseen. Puolita ainekset, jos teet piirakkavuoassa.
- Nauti kaalipiirakka hyvässä seurassa!