Helppo lasagne
- 40 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Tällä reseptillä olen valmistanut lasagnen jo parikymmentä vuotta. Joskus saatan lisätä joukkoon palan selleriä, muutaman porkkanan tai paprikan suikaleina. Voit kätkeä lasagneen myös sieniä, tuorejuuston tai sulatejuuston jämiä ja käyttää jauhelihan tilalla muita aineksia, kuten tonnikalaa, savulohta, kinkkusuikaleita tai broilerinfileesuikaleita.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
Lasagne:
- öljyä
- 400-500 g jauhelihaa
- 1 kpl sipuli
- 4-5 kpl valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- pippurisekoitusta
- 3-4 rkl vehnäjauhoja
- 70 g tomaattipyreetä
- 400-500 g paseerattua tomaattia TAI
- 400-500 g tomaattimurskaa (vaihtoehto)
- 3-4 dl vettä
- 1-2 tl pizzamaustetta TAI
- 1-2 tl oreganoa (vaihtoehto)
- 1-2 tl basilikaa (vaihtoehto)
Juustokastike
- 80 g margariinia TAI
- 80 g voita (vaihtoehto)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- halutessasi muskottipähkinää
- 150-200 g juustoraastetta
- 6-9 kpl lasagnelevyä
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Paista jauheliha.
- Lisää murskatut valkosipulinkynnet, silputtu sipuli, suola ja pippurisekoitus.
- Lisää hetken päästä vehnäjauhot, tomaattipyree, paseerattu tomaatti tai tomaattimurska sekä vesi.
- Mausta pizzamausteella, basilikalla tai oreganolla.
- Anna kastikkeen hautua levyllä, kun valmistat juustokastikkeen.
- Juustokastike:
- Sulata rasva kattilassa.
- Lisää jauhot, mutta älä ruskista.
- Lisää joukkoon maito, hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia usein sekoitellen.
- Lisää valmiiseen kastikkeeseen suola ja juustoraaste, sekä halutessasi muskottipähkinää.
- Huomioi, että juustossa on myös suolaa.
- Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain bolognesekastiketta - juustokastiketta - lasagnelevyjä.
- Jätä pinnalle kerros juustokastiketta.
- Paista lasagne 200-asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia.
- Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.