Omenatarhurin kääretorttukakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • omenasose
  • sokerimassa
  • vihreä elintarvikeväri
  • tomusokeri

Dr.Oetker tuo syksyn aikana kauppojen hyllyille suositun sokerimassan,
marsipaanin tapaan käytettävän kuorrutteen valkoisena, josta saat
elintarvikeväreillä värjäämällä oman suosikkivärisi.

Sokerimassa on helppokäyttöinen kaulittava kuorrute, jolla kuorrutat
näyttävän näköisen kakun, muffinit ja muut
leivokset. Se on miellyttävän pehmoista käsitellä.
Dr.Oetkerin valikoimiin kuuluu myös nestemäisiä elintarvikevärejä
vihreänä, keltaisena, punaisena ja sinisenä.
Jos haluat värjätä massaa, tiputa joukkoon vähän kerrallaan
elintarvikeväriä ja lisää tarvittaessa hieman tomusokeria, jotta massa
pysyy joustavana. Vaivaa väri huolellisesti joukkoon. Siivilöi
leivinalustalle hieman tomusokeria ennen kuin kaulitset massaa, näin
se ei tartu kiinni alustaan.
Voit muotoilla massasta myös vaikkapa ruusuja tai muita koristeita
marsipaanin tapaan.
Sokerimassa soveltuu myös manteli-allergisille, joille ei käy marsipaani.

Sokerimassalla saa arkisestakin leivonnaisesta juhlavan. Tämä
kääretorttu sopii mainiosti myös juhlakakun korvikkeeksi.

Omenatarhurin kääretorttukakku

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta

Täyte:
300 g omenasosetta

Pinnalle:
200 g Dr.Oetker Sokerimassaa
Dr.Oetker Vihreää elintarvikeväriä
tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle omenasosetta ja kääri tiukalle rullalle.
Voit sivellä kääretortun pinnan kevyesti omenasoseella tai
kermavaahdolla, jotta sokerimassa tarttuu kiinni pintaan. Tämä ei ole
kuitenkaan välttämätöntä.

Mikäli haluat tehdä tortun pinnalle koristeita, ota massasta osa sivuun.
Vaivaa sokerimassaa hetki leivinalustaa vasten. Ripottele alle hieman
tomusokeria.
Kaulitse sokerimassa kääretortun levyiseksi levyksi ja nosta varovasti
lastaa apuna käyttäen kääretortun pinnalle.

Koristele mielesi mukaan.

Sokerimassalehtien valmistus.

Ota hieman sokerimassaa kulhoon ja tiputa joukkoon Dr.Oetker
elintarvikeväriä. Vaivaa väri massan joukkoon. Ripottele joukkoon
hieman tomusokeria, jotta massa ei tartu sormiin kiinni.
Kaulitse ja ota kuvioita muotilla tai muotoile haluttuun malliin.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä