Perinteinen kanaviillokki
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kanaviillokki kuuluu ruokiin, jotka herättävät tunteita. Itse olen aina pitänyt sen mausta ja valmistan sitä perheelleni aina kun onnistun löytämään pakastekanan kaupan pakastealtaasta. Kana on sitkeää ja vaatii pitkän kypsennyksen, mutta se on ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Täyteläinen kanaviillokki yhdessä tuoksuvan riisin ja makoisan mustaherukkahillon kanssa maistuu taivaalliselta!
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 pakastekana
- n. 6-8 dl vettä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 8-10 maustepippuria
- 4 tl curryjauhetta
- 1 kanaliemikuutio TAI
- 1 kasvisliemikuutio (vaihtoehto)
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Laita sulatettu, huuhdeltu kana suureen kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kana peittyy. Keitä kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa. Nosta vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
- Lisää kuorittu porkkana ja sipuli, sekä laakerinlehdet, suola ja maustepippurit.
- Jatka keittämistä, kunnes kana on kypsää. Tähän voit varata aikaa noin kaksi tuntia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä.
- Poista hieman jäähtyneestä kanasta nahka ja luut, revi liha reiluiksi suikaleiksi.
- Lisää keitinveteen suolaa tai liemikuutio ja currya, suurusta höyryävä liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla, anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
- Purista valmiin kastikkeen joukkoon sitruunanmehua.
- Tarjoa perinteinen kanaviillokki riisin ja mustaherukkahillon kanssa.