Pho – vietnamilainen kanakeitto
- 30 min Työaika
- 2 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 pakastekana
- vettä
- 1 muskottipähkinä
- 2 tähtianista
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- 1 sipuli
- 1-2 kanaliemikuutiota
- 2 rkl kalakastiketta
- 250 g riisipastaa TAI
- 250 g riisinuudelia
- 1-2 sipulia
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 sitruuna
- chilikastiketta
Valmistusohje
- Laita sulanut kana kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kana peittyy.
- Keitä, kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa. Kuori vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää liemeen muskottipähkinä ja tähtianikset.
- Paahda inkivääriviipaleita ja sipulilohkoja valurautapannulla välillä käännellen, kunnes pinta tummuu. Älä käytä rasvaa.
- Lisää ne liemeen kanaliemikuutioiden kanssa. Keitä hiljalleen kannen alla noin kaksi tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Siivilöi liemi ja putsaa kana. Leikkaa kanapalat veitsellä suikaleiksi.
- Laita riisipasta likoamaan haaleaan veteen vähintään viideksitoista minuutiksi.
- Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja silppua korianteri. Kiehauta vettä kattilassa pastaa varten. Nosta pasta kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja siivilöi.
- Kokoa annokset suoraan isoihin annoskulhoihin.
- Laita kulhon pohjalle pastaa, kanasuikaleita, sipuliviipaleita ja kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä. Ripottele pinnalle reilusti tuoretta korianteria.
- Tarjoa lisäksi chilikastiketta ja sitruunaa, josta jokainen voi itse puristaa annokseensa sitruunamehua.
- Pho keitto sopii erinomaisesti myös brunssille!