Appelsiinimarmeladipikkuleivät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Appelsiinimarmeladi-pikkuleivät 50-60 kpl
150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
1tl raastettua appelsiininkuorta
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Päälle:
Paistonkestävää appelsiinimarmeladia
Koristeeksi: 2dl tomusokeria, 1rkl appelsiini- tai sitruunamehua
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen. Pursota seosta marmeladiraidan molemmin puolin, tai valuta lusikalla. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.
Vinkki! Hieman erimakuisia saat, kun jätät pohjataikinasta appelsiiniraasteen pois ja korvaat sen muutamalla tipalla karvasmanteliöljyä tai -aromia ja vaihdat appelsiinimarmeladin vadelmamarmeladiin.