Suklaiset hasselpähkinäkeksit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Suklaiset hasselpähkinäkeksit vievät kielen mennessään ja ovat ihastuttava joululahjaidea. Pakkaa tällöin keksit kannelliseen rasiaan ja säilytä mieluiten kylmässä.
Suklaiset hasselpähkinäkeksit
30 kpl
Pohjat:
100 g hasselpähkinäjauhetta
1 ½ dl ruokokidesokeria tai muscovadosokeria
2 munanvalkuaista
Kreemi:
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl kaakaotomusokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 tl vahvaa kahvijuomaa
Pinnalle: 200 g maitosuklaata tai maustettua maitosuklaata
Sekoita hasselpähkinäjauhe ja ruokokidesokeri keskenään. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita hasselpähkinä-ruokokidesokeriseoksen joukkoon. Nosta taikinasta 30 pyöreää keksiä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksejä uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kreemi sekoittamalla voi, kaakaotomusokeri, keltuainen, vaniljasokeri ja kahvijuoma tasaiseksi tahnaksi. Käännä keksit ympäri ja jaa kreemi keoiksi keksien tasaiselle pinnalle. Nosta keksit hetkeksi kylmään. Sulata suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Kasta keksien kreemipuoli sulaan suklaaseen.
Nosta vielä hetkeksi kylmään.