Hernekeitto
- 30 min Työaika
- 14 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Hernekeitto on maukasta myös ilman lihaa. Halutessasi voit lisätä keittoon 2-3 porkkanaa ja pienen palan selleriä kuutioina. Lisää kasvikset keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista. Vinkki! Käytä ”lihana” keittoon pannulla rapeaksi käristettyä pekonia. Yllä olevaan keittomäärään riittää n. 140 g pekonia. Lisää pekoni keittoon loppuvaiheessa.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 500 g kuivattuja herneitä
- 2 l vettä
- 1 sipuli
- 500 g luutontoa sianlihaa
- 2 porkkanaa
- ½-1 tl meiramia
- suolaa
Valmistusohje
- Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan kahteen litraan vettä yön ajaksi.
- Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä noin tunti.
- Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu sianliha ja hienonnettu sipuli, sekä porkkanasuikaleet.
- Jatka keittämistä vielä tunti.
- Lisää tarvittaessa vettä ja tarkista kypsyys.
- Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.
- Tuoreen sianlihan asemesta voit käyttää myös palvikinkkua, säilykelihaa tai ruskistettua, maustettua jauhelihaa.
- Lisää kypsä liha keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.
- Nauti hernekeitto vaikka sipulin ja sinapin kera.