Kerroskiisseli
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Karpalokiisseli:
- n. 8 dl vettä
- 4 dl karpaloita
- 1 ½ dl sokeria
- 2-3 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Vaniljakiisseli:
- n. 8 dl maitoa
- ½-¾ dl sokeria
- 2 rkl Maizenaa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
- karpaloita
Valmistusohje
- Mittaa vesi, karpalot ja sokeri kasariin tai kattilaan.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes marjoista on imeytynyt maku liemeen ja marjan kuoret näyttävät värittömiltä.
- Siivilöi kuoret pois liemestä.
- Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
- Anna kiisselin pulpahtaa. Jäähdytä.
- Mittaa maito, sokeri ja maizena kasariin tai kattilaan ja kiehauta.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Jäähdytä.
- Annostele kiisselit jälkiruokakulhoihin siten, että laitat alimmaiseksi vaniljakiisseliä ja valutat hetken päästä pinnalle varovasti karpalokiisseliä.
- Voit koristella kerroskiisselin halutessasi muutamalla karpalolla.