Daim-limekakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

43 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Daim-limekakku
n. 10 annosta

Pohja:
200 g Domino-keksejä murustettuna + n. 75 g voita tai margariinia sulatettuna
TAI

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: 1- 1 ½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½  dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
(½  dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
100 g Daimia murustettuna
puolikkaan limen raastettu kuori
yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen

Koristelu:
100 g Daim-rakeita tai Daimia murustettuna
2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
limettiviipaleita

Sekoita murustetut keksit ja sulatettu rasva keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, tai valmista kääretorttupohja.

Valmista kääretorttu vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keskiritilätasolla 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa levy (sokeroidulle) leivinpaperille. Leikkaa levystä leivinpaperilla vuoratun,  halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pala.
Kostuta vanilja-maidolla.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, sokerit ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.
Kuumenna kasarissa tai mikrossa yhden limen mehu (jos sitä on vähemmän kuin puoli desiä, lisää loput vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan, tai kostutetun pohjalevyn päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Ripottele kakun pinta täyteen murustettua Daimia, pursota reunoille vaahdotettu, sokerilla ja vaniljalla maustettu vispikerma.

Koristele limettiviipaleilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä