Hyydytetty kakku Lontoon rae-suklaasta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kokeilin muutama päivä sitten Fazerin uutta Lontoonrae-suklaata hyydytettävään kakkuun.
Suklaa oli ihan hyvää, mutta jotenkin en ihan heti osaisi yhdistää sitä kyseisiin karkkeihin.

Koristeeksi olisin kaivannut samaisia karkkeja, muttei niitä ollut meidän lähikaupan valikoimissa=(

Kakun väliin kaavailin lakukastiketta, muttei sitäkään löytynyt. Valmistetaankohan sitä enää lainkaan? Käytin sen tilalla sitten suklaakastiketta

Tämä ohje riitti kahteen Bake and partyn sydänreunavuokaan, jotka ovat paketin kaksi pienintä kokoa.

Hyydytetty kakku Lontoonrae-suklaasta

Pohja:
200-300 g Digestivekeksejä murustettuna
n 100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vispiä tai Flora vanillaa vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos reunavuoan (tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri.

Vaahdota Flora vispi tai Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa vajaalla teholla n 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana, ettei se pala, vaan sulaa tasaisesti.

Yhdistä muna-sokerivaahto, Flora vanillavaahto ja suklaa keskenään hyvin sekoittaen.

Kuumenna kasarissa tai mikrossa n puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet , anna jäähtyä minuutin verran.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan, kaada väliin laku- tai suklaakastikkeesta puolet ja kaada päälle loput täytteestä.

Kaada pinnalle halutessasi loput kastikkeesta.

Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Koristele esim Lontoonrae-karkeilla.

HUOM! Kastike ei pysy välissä tasaisesti, vaan uppoaa täytteeseen. Kun hyytynyttä kakkua leikkaa, täytteestä "tirskahtelee" ihanasti tuo kastike=)

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä