Paholaisen suupalat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

kuva päivitetty 15.9.2011

Mieleen muistui Paholaisen kakku jota tässä taannoin kesällä kokeilin. Se maistuu ihanan suklaiselta vaikkei ohjeessa suklaata olekaan. Samalla ohjeella tein minimuffinipellillä pieniä suupaloja sillä erotuksella, että pursotin muffinien sisälle tyllalla aprikoosihilloa. Nämä olivat tosi ihania!

Ohjeesta tulee minimuffinipellillä paistettuna noin 60 muffinia.

Paholaisen suupalat

175 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl siirappia
60 g jauhettua mantelia (itse käytin Wienernougat crushia)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
1 dl kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa 

Sisälle: aprikoosihilloa 

Kuorrutus:
2 valkuaista
225 g tomusokeria
4 rkl vettä
1/2 tl sitruunamehua
 

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kulhon pohjalle munien rakenne rikki. Mittaa mukaan loput  aineet ja hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se muffinivuokiin. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa.

Valmista kuorrutus vesihauteessa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja vatkaa vesihauteessa kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja kauniin kiiltävää.

Pursota muffinien sisälle aprikoosihilloa ja levitä marenkikuorrute pinnalle tai pursota se.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä