Jauheliha-pekoni makaronilaatikko
Uusimmat reseptit
Advertising information
Aloin tehdä liha-makaronilaatikkoa, mutta vuokaan aineksia kaataessani huomasin että sitä oli liian vähän meidän tarpeisiimme. Mietin miten saisin kasvatettua määrää ilman kasviksia, koska niistä olisi tullut lasten taholta sanomista. Jääkaapista löytyi pekonipaketti, joten keittelin hieman lisää makaronia ja paistoin pekonit lisäksi. Näin pienellä lisäyksellä sai aivan eri makuisen ruoan, joka sai lapsiltakin kiitosta.
Jauheliha-pekoni-makaronilaatikko
170 g pekonia
400 g jauhelihaa
2 sipulia silppuna
mustapippuria
tacomaustetta tms.
1 prk tomaattipyrettä
8 dl makaronia
n. 8 dl maitoa
3 munaa
(suolaa, mustapippuria)
n. 150 g juustoraastetta
Silppua pekoni ja paista se kuumassa pannussa. Lisää joukkoon jauheliha ja sipulisilppu. Mausta pippurilla, tacomausteella ja tomaattipyreellä. Keitä makaroni puolikypsäksi runsaassa vedessä, valuta.
Sekoita keskenään maito ja munat, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan jauheliha-pekoniseos, makaronit ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi. Kaada päälle muna-maito. Kypsennä 200 asteisessa uunissa.