Perunavoitaikinalla kuorrutettu fetatäytteinen lihamureke

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Perunavoitaikinalla kuorrutettu fetatäytteinen lihamureke


1dl kuskus-suurimoita
2dl vettä
12 hillosipulia silputtuna
400-500 g jauhelihaa
1 muna
suolaapippurisekoitusta
100g fetajuustoa kuutioina

perunavoitaikina:

100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl perunasosehiutaleita tai 0,5dl perunasosejauhetta
1 dl vettä

Aloita
tekemällä voitaikina. Nypi margariini ja vehnäjauhot kulhossa
murumaiseksi, lisää joukkoon leivinjauhe, perunasosejauhe ja vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta kylmään jähmettymään siksi aikaa, kun
valmistat murekemassan.

Mittaa kulhon pohjalle kuskus-suurimot
ja vesi, anna turvota viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja
sekoita massa tasaiseksi.

Kaaviloi perunavoitaikina levyksi,
nosta murekemassa taikinan päälle ja muotoile mureke pötköksi. Nosta
voitaikinan reunat murekkeen ylhäältä kiinni, käännä mureke saumat
alaspäin, kun paistat sen uunipellillä leivinpaperin päällä. Paista 200
asteessa n. 40 minuuttia.

Suosittelen! Todella hyvän makuista! Ja nopea valmistaa, taikinan tekoon kuluu aikaa muutama minuutti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä