Kermainen uunilohi

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kermainen uunilohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

51 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kala on tutkitusti terveellistä ja monen ruokapöydässä sitä on valitettavan harvoin. Lohi on rasvainen kala ja siitä saa taatusti herkullista jo ihan vain pannulla paistaen. Mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta seuraksi käy eksoottisemmatkin mausteet. Uunissa valmistettuna kermainen lohi syntyy helposti itsekseen.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 300 g kasvissekoitus (porkkana, keltainen porkkana, ohut papu)
  • 1,2 g lohifileetä
  • suolaa
  • Orange Pepper -mausteseosta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g kylmäsavulohituorejuustoa

Valmistusohje

  • Laita uunivuokaan kasvissekoitus.
  • Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta kasvisten päälle.
  • Mausta kala suolalla ja Orange Pepper -mausteseoksella.
  • Sekoita keskenään ruokakerma ja kylmäsavulohi tuorejuusto.
  • Kaada seos vuokaan kalan päälle.
  • Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
  • Tarjoa seuraksi pariisinperunoita tai perunasosetta.
  • Koristele kermainen uunilohi annos appelsiinilohkolla tai -viipaleella.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä