Savumakkarastroganoff
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 30 g voi
- 1 sipuli
- 500 g savumakkara
- 6 ½ dl vesi
- 2 rkl Touch of Taste Häränlihafondi punaviinillä
- mustapippurirouhe
- 2 rkl vehnäjauho
- 4 rkl smetana
- 1-2 dl venäläinen maustekurkku
Sattuma johdatti minut jokunen päivä sitten lapsuuteni kotilähiöön Helsingin Pukinmäkeen. Olin joskus lukenut lehdestä, että sinne olisi perustettu Eesti kauppa. Kun ajoin auton parkkiruutuun, siinähän tuo kauppa oli suoraan edessä. Sinne siis.
Ihania tuotteita, monet itselleni ihan vieraita. Puodin pitäjä neuvoi ja suositteli tuotteita, joita tarttuikin matkaan kassillinen. Pusseissa myytävät smetanat kiinnosti kovasti.
Hintaa 400 gramman pussilla oli vain hieman yli euro. Valitsin kaikista epäterveellisimmän vaihtoehdon, rasvaprosentiltaan 30. Siinä lusikka suorastaan seisoi pystyssä, maku oli todella miellyttävä, raikas. Koska myyjä suositteli myös virolaista savumakkaraa, ostin sitäkin ja keksin valmistaa kotona makkara-stroganoffin, joka maistuikin erityisen herkulliselta.
Vinkki! Jos haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, varmista, että makkara ei sisällä kiellettyjä aineksia. Täältä löydät lukuisia gluteenittomia makkaravaihtoehtoja. Käytä gluteenitonta fondia ja suurusta kastike vehnäjauhojen sijaan esimerkiksi maizenalla.
Savumakkarastroganoff
4 annosta
30 g voita
1 sipuli silppuna
500 g Ranna Rootsi savumakkaraa kuutioina
6 dl vettä
2 rkl Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
mustapippuria rouheena
2 rkl vehnäjauhoja + ½ dl vettä
4 rkl smetanaa
1-2 dl pieniä venäläisiä maustekurkkuja
Sulata voi kattilassa, käristä sipulisilppua hetki.
Lisää makkarat ja kääntele, kunnes saavat hieman väriä.
Mittaa joukkoon vesi, fondi ja mustapippuri, anna kiehahtaa.
Lisää veteen sekoitetut vehnäjauhot koko ajan sekoittaen, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Mausta lopuksi smetanalla ja pienillä maustekurkuilla.
Tarjoa lisäksi perunasosetta tai keitettyjä perunoita.