Appelsiini-kääretorttu (gluteeniton)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muscovadosokeri
- perunajauho
- sokeroimaton kaakaojauhe
- leivinjauhe
- appelsiinihillo
- kerma
- vaniljasokeri
- tomusokeri
- appelsiinin puristettu mehu
- sokeroitu appelsiininkuoripala
Tämä kääretorttu on erittäin makea johtuen täytteestä ja kuorrutteesta. Makeutta voi taittaa lisäämällä täytteeseen myös esimerkiksi vaahdotettua kermaa.
Appelsiini-kääretorttu
10-14 annosta
4 munaa
1 1/2 dl muscovadosokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 150 g appelsiinihilloa
(1 dl vaahdotettua kermaa, vaniljasokeria)
Pinnalle:
n. 200 g tomusokeria
appelsiinista puristettua mehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kumoa leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.
Levitä pinnalle appelsiinihillo. Jos käytät täytteeseen myös kermaa, levitä se vasta jäähtyneelle torttulevylle.
Kääri torttu tiukalle rullalle.
Sekoita ruokotomusokerin joukkoon appelsiinista puristettua mehua sen verran, että saat tasaisen tahnan.
Kaada se tortun pinnalle ja levitä lastalla. Koristele sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla.
Nosta kylmään vetäytymään ennen tarjoilua.
Huom! Kuorrutus on tehty ruokotomusokerista, mutta se on poistunut markkinoilta. Voit valmistaa kuorrutteen tavallisesta tomusokerista tai kaakaotomusokerista.
Voit myös kuorruttaa tortun vaahdotetulla kermalla, jonka voi maustaa tomusokerilla ja vaniljasokerilla.