Porkkanaleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Porkkanaleivokset ovat erittäin meheviä ja maistuvat kaikenikäisille. Ne on myös helppo valmistaa, sillä riittää, että sekoitat ainekset sekaisin esimerkiksi puuhaarukalla.
Taikinan voi kaataa jauhotettuun uunivuokaan tai paistaa muffini-, tai leivosvuoissa.
Jälkimmäisissä valmistettuna saat nopean tarjottavan yllätysvieraille.
Näiden leivoksien valmistukseen on käytetty useita luomutuotteita, jotka voit halutessasi korvata tavallisilla vastaavilla.
Kuorrutteen tomusokeriksi sopii loistavasti Dansukkerin Ruokotomusokeri, joka on Reilun kaupan tuote.
Tässä ohjeessa on käytetty sekä Tomusokeria, että Mansikanmakuista tomusokeria antamaan hieman pirteää väriä.
Porkkanaleivokset
14 kpl
1 1/2 dl ruokaöljyä
2 dl Luomusokeria
2 munaa
2 dl luomu-spelttijauhoja TAI vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
1 iso luomuporkkana raasteena
1 dl luomujugurttia
1 dl kurpitsansiemeniä TAI pähkinärouhetta TAI muita siemeniä
1/4 tl kardemummaa
Pinnalle:
100 g sulatejuustoa
n. 2 dl Tomusokeria, Ruokotomusokeria TAI Mansikanmakuista tomusokeria
7-14 naposteluporkkanaa
sitruunamelissan lehtiä
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna leivosten jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.
Sekoita sulatejuustosta ja tomusokerista paksu tahna. Levitä tahnaa jokaisen leivonnaisen pinnalle.
Nosta koristeeksi naposteluporkkana ja sitruunamelissan lehti.
Luomusokeri on kidesokeria yleiskäyttöön. Se on valmistettu
luomuruokosokerista, joka on tuotettu luonnonmukaisesti viljellyistä
sokeriruo’oista. Pakkaus on 1 kg:n paperipussi.