Parsaa Hollandaise
Uusimmat reseptit
Advertising information
Monelle kevään ensimmäinen varma merkki on kauppojen vihannesosastoille ilmestyvät parsat.
Makuasia on pidätkö enemmän vihreästä vai vaaleasta parsasta.
Tarjoa parsan seurana Hollandaise-kastiketta, jonka voit halutessasi valmistaa helposti myös pussijauheesta.
Parsaa Hollandaise
4 annosta
1 nippu vaaleaa tai vihreää parsaa
vettä
suolaa
Helppo Hollandaisekastike
2 munankeltuaista
2 rkl kuumaa vettä tai valkoviiniä
200 g voita
1 tl sitruunamehua
Kuori parsat nupuista juureen päin ja leikkaa muutaman sentin pala juuresta pois. Mikäli et omista parsakattilaa, valitse halkaisijaltaan mahdollisimman suuri kattila, jonne parsat mahtuvat poikittain, tai pystyasentoon.
Laita parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä, kunnes parsa tuntuu vielä sopivan napakalta ja pureskelevalta, kun kokeilet sitä haarukalla tai tikulla.
Tarjoa seuraksi perinteinen Hollantilainen kastike.
Kiehauta vettä kattilassa. (Tästä tulee vesihaude.)
Sulata voi kattilassa. Vatkaa mieluiten metallisessa kulhossa, tai kattilassa keltuaiset ja vesi tai valkoviini. Laita kulho höyryävän vesikattilan päälle. Vatkaa kunnes
keltuaismassa alkaa saeta.
Lisää voi pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Nosta kastike pois keittolevyltä ja mausta sitruunamehulla ja halutessasi persiljasilpulla.