Marenkinen raparperi-mansikkapiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • margariini
  • voi
  • ruokokidesokeri
  • muna
  • vehnäjauho
  • gluteeniton jauhoseos
  • leivinjauhe
  • raparperi
  • mansikka
  • ruokosokerisiirappi
  • vaniljasokeri
  • munanvalkuainen
  • siro sokeri

Kevään ihastuttavin sesongin herkku syntyy raparperista ja mansikoista.
Mansikoina voit käyttää pakastemansikoita tai tuoreita mansikoita.
Täyte on maustettu DanSukkerin uutuus-siirapilla, joka on Ruokosokerisiirappi. Siirappi on Reilun kaupan aineksista valmistettu.

Ruokosokerisiirappi

Ruokosokerisiirappia myydään kätevässä, pikkuisessa 400 gramman pullossa ja se ilmestyy kauppojen hyllyille toukokuun aikana.
Maku on erittäin miellyttävä ja sopivan mieto tarjottavaksi esimerkiksi lettujen, pannukakkujen ja muiden jälkiruokien kastikkeena.
Kokeile myös kesän grillimarinadeihin!

Marenkinen raparperi-mansikkapiiras

n. 10 annosta

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl raparperipaloja
200 g mansikoita
Ruokosokerisiirappia maun mukaan
1 tl Vaniljasokeria


Marenki:
3 munan valkuaista
1 1/2 dl Siro sokeria

Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri, lisää muna vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää taikinaan.
Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa raparperipalat kattilaan ja kiehauta, kunnes ne hieman pehmenevät. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon jäiset tai tuoreet mansikat ja ruokosokerisiirappia makusi mukaan, mausta vaniljasokerilla.
Kaada seos piiraspohjan päälle.
Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen sillä välin, kun valmistat marengin.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää Siro sokeri vähissä erissä koko ajan vatkaten.
Levitä marenkivaahto ilmavasti piiraan päälle.
Käytä uunissa minuutin-parin ajan, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa hieman jäähtyneenä!

Voit valmistaa piiraan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Marengin pintaan saattaa tällöin muodostua pieniä sokeripisaroita. Säilytä jääkaapissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä