Sitruunainen lakumisu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tiramisu ja siitä johdetut leivonnaiset ovat helppoja ja nopeita juhla-, ja arkiherkkuja.
Pidä aina paketti Savoiardikeksejä kaapissa, niistä saat kostuttamalla kakkupohjan tyylisen pohjan moneen erilaiseen leivonnaiseen.
Savoiardikeksejä myydään myös gluteenittomana.

Mikäli et halua käyttää liivatteita, jätä ne pois, mutta tarjoile tämä silloin reunallisesta vuoasta ja laita ottimeksi lusikka.

Sitruunainen lakumisu

n. 10 annosta

2 liivatetta
12 Savoiardikeksiä

n. 1 dl sitruunalimua
100 g täytelakuja

3 dl vispikermaa
200 g Sitruuna-tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
lakritsiaromia maun mukaan TAI n. 1/2 dl lakukastiketta
1 rkl vettä tai sitruunamehua

Pinnalle: lakuja ja sitruunan kuoriraastetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Asettele Savoiardikeksit reunalliseen vuokaan ja kostuta sitruunalimulla. Ripottele pohjan päälle lakupaloja.
Vaahdota vispikerma, lisää sitruuna-tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Mausta seos lakritsiaromilla tai lakukastikkeella.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.
Koristele lakupaloilla ja sitruunan kuoriraasteella.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä