Minttujäätelö-kääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jäätelölotat ja -kääretortut ovat loistavia vierastarjottavia.
Kun aikaa ei liikene tarjoilujen tekemiseen esimerkiksi työpäivän päätteeksi, ole kaukaa viisas ja tee etukäteen pakastimeen tarjottava, jonka voit nostaa suoraan pöytään.
Kermavaahdolla teet kääretortusta aavistuksen juhlavamman ja paikkaat mahdollisia repeytymiä.
Tämä kelpaa pieniin juhliin täytekakun korvikkeeksi.
Minttujäätelö-kääretorttu
10-13 annosta
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria (kokeile vaihteeksi esimerkiksi ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Väliin:
1 l minttujäätelöä
50 g minttukrokanttisuklaata rouhittuna
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-3 rkl minttuhyytelöä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Levitä jäähtyneen torttulevyn pintaan ohueksi viipaloitu jäätelö kauttaaltaan.
Ripottele pinnalle suklaarouhetta.
Kääri tiukalle rullalle ja nosta pakastimeen.
Nosta jäätelökääretorttu pakastimesta, vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää minttuhyytelöä makusi mukaan. Levitä minttukermavaahto huolimattomasti kääretortun päälle.
Tarjoa heti!