Kahvi-kaakaokääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kääretortut ovat nopeatekoisia ja käteviä vierastarjottavia. Niitä voi varioida loputtomiin sesongin ainesten ja kaapin sisällön mukaan.
Erilaisilla kuorrutteilla niistä saa juhlavia ja kuorrutettuna ne sopivat pieniin juhliin myös korvaamaan täytekakkua.
Viipaleina ne voi halutessaan koristella ja tarjota leivoksina. Kääretorttu maistuu tietysti myös ihan sellaisenaan!
Kahvi-kaakaokääretorttu
10-13 annosta
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl Muscovadosokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g voita
250 g kaakaotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä torttulevyn pinnalle.
Kääri rullalle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.