Mansikkamarsipaani-kääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Juhlakakuksi hyvin pienelle vierasjoukolle voit valmistaa mansikkaisella marsipaanilla kuorrutetun kääretortun. Kesän kääretorttuun voit kätkeä myös tuoreista raparpereista kiehautettua hilloketta.
Mansikkamarsipaani-kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta tai kuningatartuorejuustoa
1 dl tuoreita mansikoita pilkottuna
1 tl vaniljasokeria
sokeria tarvittaessa maun mukaan
Pinnalle:
300 g vaaleanpunaista marsipaania TAI valkoista marsipaania ja punaista elintarvikeväriä mansikka-aromia
hieman mansikanmakuista tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mansikkapalat ja vaniljasokeri. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn pinnalle ja kääri tiukahkolle rullalle.
Vaivaa marsipaanin joukkoon mansikka-aromia muutamia tippoja ja käytä apuna tarvittaessa mansikanmakuista tomusokeria. Kaulitse muutaman millimetrin vahvuiseksi levyksi ja nosta kääretortun ympärille.
Koristele vohvelikukkasin.
Kukat: www.bakeandparty.com