Jouluruokaohjeita
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Hei kaikki!
Olen koonnut teille listan, jonka alta löytyvät linkit suoraan jouluisiin resepteihin.
Jouluaattoilllan Menu sisältää ohjeita vuosien takaa, joita kannattaa myös silmäillä.
Toivon, että tästä on teille iloa ja apua!
Mukavaa joulun aikaa!
Makeat leivonnaiset
Hyydytetyt kakut
Suklainen rommi-rusinakakku
Marianne-kakku (ei liivatetta)
Glögijuustotorttu
Piparisuklaakakku
Kahvikakut
Jäätelöt ja jäädykkeet
Kalaruoat
Lasimestarin lohi
Jälkiruoat
Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli
Marenkileivonnaiset
Piparinen karpalo-marenkikakku
Piparkakku -karpalo ja arrakkimarenki
Joululaatikot ja kasvikset
Bataatti-porkkanalaatikko
Imelletyn perunalaatikon ohje alinna
Salaattikastikkeet ja säilykkeet
Tervamarinoidut valkosipulinkynnet
Suolaiset leivonnaiset
Suolaiset joulutortut
Pikkuleivät
Vadelma-pikkuleivät
Haarukkaleivät
Karkit
Juhlatarjoiluja sekä kinkku
Imelletty perunalaatikko eli hämäläinen perunatuuvinki
2½ kg perunoita (esim. Rosamunda tai Van Gogh eli jauhoista lajiketta)
vettä
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
50-100 g voita tai margariinia
n. 3 tl suolaa
(2 rkl siirappia ja/tai sokeria)
Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan). Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja. Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä. Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen. Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.
Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä.
Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.