Uudenvuoden tarjoilut

  • 3 h Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Nyt on selvitty joulusta ja kaikista ihanista herkkuruoista. Vieläkö riittää virtaa järjestää uuden vuoden vastaanottajaiset?

Älä ota turhaa stressiä tarjottavista. Vuoden vaihteen juhlinnan voi suorittaa onnistuneesti ilman isompia hössötyksiä. Ei ole tarkoitus viettää koko päivää ja iltaa keittiössä. Nyt on lupa laittaa pöytään puolivalmista ja valmistakin ja nostaa malja tulevalle vuodelle!

Hauska viinilasiteline sopii nuorekkaaseen pöytään ja säästää pöytätilaa, sillä voit nostaa telineeseen  kaksitoista kappaletta viinilaseja. Mikäli vieraita on enemmän kuin samppanjalaseja, hanki kertakäyttöisiä laseja.

Advertising information

puolivalmiit sämpylät

Pikkunälkään

Rapea tuore leipä on aina hyvää, mutta sen valmistamiseen kuluu aikaa. Esipaistetut leivät paistuvat muutamassa minuutissa ja kotiisi leviää herkullinen, tuoreen leivän tuoksu. Valmiit levitteet ja hummukset ovat mainioita lisukkeita leiville ja dippailuun.

Ainekset

20 annosta
  • 20 esipaistettuja sämpylöitä
  • 1 pkt savujuustoa
  • 2 rasiaa hummusta
  • 2 rasiaa jalapeno hummusta
  • 2 rasiaa välimeren hummusta
  • 3 pkt Gourmet Snacksejä (sisältää neljää erimakuista pasteijaa)

Valmistusohje

  • Paista sämpylät ohjeen mukaan uunissa.
  • Nosta levitteet ja savujuusto tarjolle.
  • Valmista Gourmet Snacksit ohjeen mukaan tarjolle.
meksikolaistyyppinen salaatti

Meksikolaistyyppinen salaatti

Salaatit ovat suosittuja illanistujaisissa, sillä niistä saat tehtyä hyvinkin ruokaisia. Käytä mielikuvitustasi!

Ainekset

20 annosta
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 ruukku friseesalaattia
  • 1 ruukku lollo rosso salaattia
  • 1 ruukku ruukkusalaattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ½ kg broilerin fileesuikaleita
  • tacomaustetta
  • 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 paprika
  • 2-3 dl tummia viinirypäleitä
  • 2 punasipulia renkaina
  • 2 ruukkua korianteria
  • 1 iso pussi nachoja
  • 4 pkt Queso Blanco Meksikolaistyyppistä juustoa
  • jalapenoja (koristeeksi)
Lisäksi:
  • Mango-chilikastiketta

Valmistusohje

  • Silppua salaatit laakealle vadille.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista broilerisuikaleet muutamassa erässä kypsiksi.
  • Mausta tacomausteella. Anna jäähtyä.
  • Puolita kirsikkatomaatit, paloittele kurkku ja paprika, silppua korianteri. Lisää loputkin salaattiainekset vadille, myös nachot.
  • Paloittele lopuksi Queso Blanco juusto ja käännä kuumalla pannulla, jotta saavat vähän väriä. Lisää juustopalat salaatin joukkoon.
  • Tarjoa lisäksi mango-chilikastiketta.

Pekoni-purjopiirakka

Illanistujaisissa yksi, ruokaisa piirakka riittää, koska tarjolla on paljon muutakin.

Ainekset

20 annosta
Pohja:
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • ½ dl kylmää maitoa
Täyte:
  • 150 g pekonia
  • 10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
  • 2 tomaattia viipaloituna
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Mittaa kuivat aineet ja kylmä rasva leivontakulhoon ja pyöräytä ryynimäiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Painele taikina pyöreän lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  • Paista pekonisilppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon purjo.
  • Nosta pekoni-purjoseos piirakappohjan päälle, viipaloi pinnalle tomaattia.
  • Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan pinnalle.
  • Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
  • Aseta pekoni-purjopiirakka tarjolle.
suklaafondue

Suklaafondue

Suklaafondue on hienostunut ja helppo tapa tarjota makeaa purtavaa. Keräät vain suklaaputouksen ympärille erilaisia keksejä, marjoja, hedelmiä tai vaahtokarkkeja.
Suklaaputouksia löydät hyvinvarustelluista marketeista tai erikoiskaupoista.
Vinkki! Voit myös sulattaa ja tarjoilla suklaan ilman suklaaputousta.

Ainekset

20 annosta
  • cockatailtikkuja TAI
  • varrastikkuja (vaihtoehto)
  • 900 g suklaata sulatettuna
  • 1 iso prk suklaarullia
  • 500 g vaahtokarkkeja
  • 1 pkt sitruunavohveleita
  • 1 pkt maustettuja domino-keksejä
  • 3-4 banaania paloiteltuna
  • mansikoita
  • viinirypäleitä

Valmistusohje

  • Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan hämmentäen. Ohenna tarvittaessa tilkalla kermaa.
  • Esilämmitä putousta ja kaada sula suklaa lämpimään putoukseen. Käynnistä laite.
  • Voit dippailla suoraan putouksesta vartaita.
  • Vinkki! Et tarvitse putousta, jos sulatat suklaan esimerkiksi mikrossa ja siirrät sulatetun suklaan dipattavaksi.

Valkosuklainen Margarita-kakku

Jos haluat tarjota myös jotain leivottua makeaa, sopii kirpsakka Margarita-kakku hyvin illalla nautittavaksi kakuksi.
Tämä kakku on valmistettu Vesililja-reunavuokaan. Vuoka voi olla vaikea löytää, mutta voit valmistaa sen myös haluamaasi muotoon.
Margarita-juomajauhe voit korvata esimerkiksi makusiirapilla.

Ainekset

20 annosta
Pohja:
  • 300 g murustettuja keksejä tai kääretorttulevy
  • n. 100 g margariinia TAI
  • n. 100 g voita
Täyte:
  • 10 liivatelehteä
  • 5 dl vispikermaa TAI
  • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaihtoehto)
  • 750 g vaniljarahkaa
  • 3-4 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1 pss Margarita Drink Mix -juomaseosta TAI
  • maun mukaan margarita makusiirappia
  • 100 g sulatettua valkosuklaata
Koristeluun:
  • 2-3 prk säilykemandariineja
Kiille:
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl hyytelösokeria
Reunapursotus:
  • n. 3 dl vispikermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Murenna keksit lihanuijalla muovipussissa tai yleiskoneen leikkurinterällä. Sulata rasva ja sekoita ainekset sekaisin.
  • Painele seos leivinpaperilla vuoratun vesililja-reunavuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma tai vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Sekoita vesi ja juomajauheseos lasissa tai kulhossa ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
  • Liuota juomaan vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki.
  • Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sulata paloiteltu valkosuklaa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen ja lisää täytteeseen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle, suojaa kakku ja hyydytä jääkaapissa mielellään yli yön.
  • Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  • Lado pinnalle valutetut mandariinilohkot.
  • Kuumenna kiilteen vesi kasarissa kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, hämmentele, kunnes liemi kirkastuu.
  • Sivele hedelmät hyytelösokeriliemellä pullasudilla.
  • Vatkaa vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, pursottele kakun reunukset.
  • Nosta valkosuklainen margarita-kakku tarjolle.

Tervetulojuomat

Kolme pulloa kuohuviiniä.

Booli

Voit valmistaa boolin niin miedoksi tai vahvaksi kuin haluat. Muista myös valmistaa ei-alkohollinen versio.

Ainekset

20 annosta
  • 1 pullo melonilikööriä
  • n. 3 dl kirkasta alkoholia tai maun mukaan
  • n. 2 litraa sitruunalimua tai maun mukaan
  • jäisiä mangopaloja

Valmistusohje

  • Valmista booli sekoittamalla kaikki nestemäiset ainekset sekaisin.
  • Lisää lopuksi jäiset mangopalat.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä