Glögipäärynät
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-8 annosta
- 4 päärynää
- n. 8 dl vahvaa glögiä tiivisteestä
- 1-2 kanelitankoa
- pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
- 1 dl sokeria
Lisäksi:
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- kanelia
Valmistusohje
- Kuori päärynät ja leikkaa ne pituussuunnassa puolikkaiksi. Poista siemenet.
- Laita päärynät laakeaan pannuun ja kaada joukkoon vahva glögi, sekä kanelitangot ja inkivääri.
- Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes päärynät pehmenevät.
- Anna halutessasi maustua yön yli kylmässä.
- Valuta glögi kasariin ja lisää sokeri. Keitä kastike kasaan hämmentäen.
- Tarjoa glögipäärynät glögisiirapin ja vaniljavaahdon kanssa.
- Ripottele vaahdon päälle ripaus kanelia.
- Vinkki! Voit korvata osan glögistä punaviinillä.