Soija-makaronilaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Valmista vaihteeksi makaronilaatikko soijasta. Soijatuotteet kuuluvat useimpien kasvisruokailijoiden ruokavalioon. Niistä voit valmistaa kastikkeet, keitot ja paistokset. Korvaa ruokien broileri tai liha soijasuikaleilla. Soijasuikaleet ovat melko mauttomia, joten voit maustaa ruokaa reilulla kädellä.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- n. 125 g soijasuikaleita
- 1 ½ dl hyvin vahvaa kasvislientä
- 3-4 dl makaronia
- 1 rkl öljyä
- 1 iso sipuli silppuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- n. 3-4 tl currya jauheena
- 150 g härkäpapuja paloteltuna
- 1 punainen paprika suikaleina
- 2 porkkanaa suikaleina
- 100-150 g kirsikkatomaatteja
- 5 dl vettä JA
- 1 dl soijajauhoja TAI
- 5 dl maitoa JA
- 3 kananmunaa
- suolaa
Valmistusohje
- Keitä soijasuikaleita vahvassa kasvisliemessä 5-10 minuuttia, valuta.
- Keitä makaronit ja valuta.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia ja valkosipulia hetki, lisää curry, härkäpavut, paprika ja porkkanat. Sekoittele minuutti-pari. Lisää joukkoon soijasuikaleet.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Sekoita keskenään vesi ja soijajauhot, tai maito ja munat, mausta suolalla ja currylla.
- Kaada liemi vuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa, kunnes liemi hyytyy.
- Tarjoa salaatin tai juuresraasteen kanssa.