Domino-Minttukrokanttikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kevään ja kesän juhlakakun valmistat ihanasta minttusuklaasta ja tuoreilla marjoilla saat kakkuun väriä.
Hyydytetyt kakut ovat helppoja ja nopeita valmistaa.
Valitse pohjaksi herkullinen Domino joko vaniljaisena tai mintun makuisena, tai kokeile vaikkapa kesälajitelman Domino-keksejä, joissa maistuu banaani ja mansikka.
Tuorejuuston tilalla voit käyttää vaniljaista rahkaa tai Philadelphia-tuorejuustoa, mutta tarkista tuolloin maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kovaksi jähmettyvän keksipohjan sijaan tässä kakussa on pehmoiseksi jäävä keksipohja, joka on myös perinteistä pohjaa huomattavasti kevyempi, sillä lisättyä rasvaa on vain vähän.

Domino-minttukrokanttikakku

8-10 annosta

Pohja:
175 g LU Domino Vanilja tai Domino Minttu keksejä
1/2 dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä

Täyte:
5 liivatelehteä
2- 2 1/2 dl vispikermaa
200 g vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta tai vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
200 g Marabou Minttukrokanttisuklaata
2 rkl vettä

Pinnalle:
n. 1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pötkö Marabou Smill-suklaanappeja
vadelmia tai ananaskirsikoita

Murusta Domino Vanilja -keksit ja sekoita joukkoon maito ja öljy.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste ja vaniljasokeri.
Sulata lautaselle paloiteltu Minttukrokanttisuklaa mikrossa muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
Lisää täyteseoksen joukkoon.
Kiehauta vesitilkka esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota kakun pinnalle.
Koristele Smill-suklaanapeilla, vadelmilla tai ananaskirsikoilla.

Vinkki! Kokeile Minttukrokanttisuklaan tilalle myös uusia makuja: Polka-suklaata tai Passio-suklaata, tai raikasta Appelsiinikrokantti-suklaata tai iki-ihanaa Daimia!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä