Päärynä-Daimpiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Suositut Daim-suklaapatukat maustavat monenlaiset makeat herkut.
Toisinaan kauppojen hyllyille tulee myös eri tavoin maustettuja kausimakuja, joista päärynä on ollut tämän kesän maku.
Siitä inspiroituneena valmistin herkullisen suklaisen päärynäpiiraan, joka maistuu kaikille suklaanystäville.
Päärynä-Daimin tilalla voi käyttää myös tavallista Daimia.

Päärynä-Daimpiiras
n. 10 annosta

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl luomuruokosokeria tai muuta sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta 

1/2 tl kanelia tai 1/2 dl kookoshiutaleita

Täyte:
1 pieni prk säilykepäärynöitä
2 pss (n. 2 dl) Ekströms Fresta vaniljakastikejauhetta tai muuta vaniljakastikejauhetta
2 dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso (56 g) Daim Summer Dream päärynä

Pinnalle:
1/2
Daim Summer Dream päärynä rouhittuna

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai paloiteltuina.
Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu, vaniljakastikejauhe ja rouhittu Daim Summer Dream päärynä.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia.

Tuoreena piirastäyte on valuvaa.
Jos haluat, että piiras on kunnolla hyytynyt, tarjoa se jääkaappikylmänä vasta seuraavana päivänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä