Mansikka-rapaparperikääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- mansikka-raparperihillo
- vispikerma
- mansikkatomusokeri
- vaniljasokeri
- marsipaani
- sokerimassaruusu
Vaikka joulu alkaa olla jo lähellä ja mausteiset tuoksut ja maut houkuttavat, voi välillä nauttia myös kesän ihanista mauista.
Jos et ole keittänyt hilloa talven varalle, voit vielä tehdä niin, mikäli löydät kotipakastimen tai kaupan pakastimesta raparperia.
Kahvipöydän mansikka-raparperikääretorttu (gluteeniton)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g mansikka-raparperihilloa (ohje hilloon tästä )
Pinnalle:
2 dl vispikermaa
mansikkatomusokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
marsipaani-, tai sokerimassaruusuja tai muita koristeita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.
Levitä hieman jäähtyneen tortun pinnalle mansikka-raparperihilloa.
Kääri tiukahkolle rullalle.
Vaahdota vispikerma ja mausta se mansikkatomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Sivele kääretortun pintaan ilmavasti.
Koristele sokeri, marsipaani-, tai sokerimassakukkasin.