Kaura-porkkanaleipä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- Vogel porkkanamehujauhe
- suola
- siirappi
- öljy
- Provena puhdas kaura -hiutale
- gluteeniton jauhoseos
- Provena kaurajauho
- ksantaani
Leipäviikon kunniaksi päätin kokeilla kauraleipää, jonka raaka-aineiksi valitsin lukijan toiveesta kaurajauhoja.
Löysinkin Provenan kaurajauhot ja innostuin valmistamaan leivän, joka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, jolle kuitenkin sopii puhdas kaura.
Voit katsoa kaurajauhon lisätietoja tästä.
Tämä leipä on erittäin herkullinen ja helppo valmistaa!
Kaura-porkkanaleipä
2 kappaletta
5 dl lämmintä vettä
25 g tuorehiivaa
2 rkl Vogel porkkanamehujauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1/2 dl öljyä
2 dl Provena puhdas kaura -hiutaleita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
7 dl Provena kaurajauhoja
1 tl Ksantaania
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva ja porkkanamehujauhe joukkoon.
Lisää suola, siirappi ja öljy.
Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, gluteeniton jauhoseos, kaurajauhot ja ksantaani.
Sekoita, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
Taputtele kaksi tasakokoista leipää leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele pinnalle halutessasi hieman kaurahiutaleita.
Anna seistä hetken aikaa lämpimässä paikassa ja/tai liinan alla.
Paista 200 asteessa, kunnes leivän pinta on rapea ja kauniin värinen.