Piparkakkujäädyke

  • 20 min Työaika
  • 12 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
piparkakkujäädyke
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

143 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Piparkakkujäädyke on joulun ihana jälkiruoka tai vierasvara, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.

Advertising information

Aiheeseen liittyvä video: Perinteinen piparkakku taipuu moneksi

Ainekset

8-10 annosta
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta TAI
  • 2 ½ dl vispikermaa +
  • 2 tl vaniljasokeria (vaihtoehto)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 100 g valkosuklaata rouheena
  • 5 piparkakkua karkeaksi murustettuna
Koristeluun:
  • piparkakkumuruja
  • valkosuklaarouhetta
  • karpaloita TAI
  • puolukoita (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
  • Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
  • Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut. Tarkista maku.
  • Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
  • Laita pakastimeen vähintään yön yli. Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
  • Kumoa piparkakkujäädyke tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.
  • Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto appelsiini-tuorejuustoon! Loistava makuyhdistelmä!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä