Pekoni-tomaattikeitto

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
tomaatti-pekonikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

110 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pekoni-tomaattikeitto on niin herkullista, että sitä kannattaa keittää iso kattilallinen. Mutti-tomaattituotteet ovat säilyketomaattien aatelia, kannattaa kokeilla, mikäli löydät sitä säilykehyllyiltä.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 170 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100-200 g herkkusieniä
  • 2 prk Mutti Polpa tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2½ dl kolmen juuston kermaa TAI
  • 2½ dl Valio Kippari ruokakermaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • krutonkeja

Valmistusohje

  • Paista pekoni-, ja sipulisilppu kuumassa kattilassa.
  • Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki.
  • Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja basilika.
  • Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia välillä sekoitellen.
  • Lisää loppuvaiheessa kerma ja keitä vielä hetki.
  • Tarjoa täyteläisen pekoni-tomaattikeiton seurana krutonkeja tai pekonin makuisia leipätikkuja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä