Savusiikakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • pågen rasker
  • Pågen Jättiranska
  • leipä
  • kasvisliemikuutio
  • kalaliemikuutio
  • viola omena-piparjuurituorejuusto
  • savusiika
  • punainen paprika
  • kevätsipuli
  • sitruuna-pippuri
  • ruohosipulituorejuusto
  • korianteri
  • smetana
  • tillimajoneesi
  • pinaatinlehti
  • marinoitu jättiravunpyrstö
  • jättiravunpyrstö
  • herneenverso
  • kirsikkatomaatti


Kevään juhlat lähestyvät.
Voileipäkakut ovat ikisuosikkeja, joita kannattaa varata reilusti, sillä suolaiset tarjottavat tekevät yleensä kauppansa.

Savusiikakku
noin 15 annosta

12 viipaletta Pågen Rasker
8 viipaletta Pågen JättiRanskaa

Kostutusliemi:
4 dl kasvis-, tai kalalientä kuutiosta tai fondista

Täyte 1:
200 g Viola omena-piparjuurituorejuustoa
300-400 g savusiikaa
1/2 punainen paprika
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
sitruuna-pippuria

Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 ruukku korianteria
1 pieni purkki smetanaa

Pinnalle:
noin 250 g tillimajoneesia
200 g Viola kylmäsavulohi-tuorejuustoa
pinaatinlehtiä
marinoituja jättiravun pyrstöjä
herneenversoja
muutama kirsikkatomaatti

Leikkaa leivistä reunat ja keitä kala- tai kasvisliemi.
Vatkaa täytteiden ainekset sekaisin erillisissä kulhoissa.
Lado neljä Raskeria leivinpaperin päälle vieretysten.
Kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
Lado päälle kerros JättiRanskaa, kostuta ja levitä päälle toista täytettä.
Levitä kerros Raskeria, kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
Laita vielä kerros JättiRanskaa, kostuta ja levitä loput ruohosipulituorejuustotäytteestä.
Levitä päälle vielä kerros Raskeria ja kostuta. Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa tillimajoneesi ja kylmäsavulohituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille.
Koristele pinaatinlehdillä, jättiravun pyrstöillä, herneeversoilla ja kirsikkatomaateilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä