Mustaherukka-mangopiiras (munaton, gluteeniton)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- piimä
- gluteeniton jauhoseos
- Semper Pofiber perunakuitu
- sooda
- öljy
- sokeri
- vaniljasokeri
- mustaherukka
- säilykemango
Juhlakausi alkaa olla kohta kuumimmillaan. Juhlatarjoiluja valmisteltaessa kannattaa huomioida myös allergiat ja muut ruokarajoitteet. Tämä piiras on sekä gluteeniton, että munaton. Kirpakka mustaherukka on saanut seurakseen raikkaan, mutta miedon mangon. Marjoina tai hedelminä voit mainiosti käyttää myös muita marjoja ja hedelmiä.
Mustaherukka-mangopiiras (munaton, gluteeniton)
uunipellillinen
6 dl piimää
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunakuitua (esim. Semper)
2 tl soodaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
5 dl mustaherukoita
1 prk säilykemangoa valutettuna
sokeria
Sekoita piimän joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja sokerit.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle mustaherukoita ja valutettuja, pilkottuja mangopaloja tai muita marjoja tai hedelmiä.
Ripottele päälle hieman sokeria.
Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.