Marenkiset mustikkamuffinit (myös video)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Muffinit ovat ihania perusleivonnaisia, joita tuunaamalla voi taikoa mitä erilaisempia herkkuja. Kuorrutteet tekevät muffinista kuppikakun.Nämä muffinit maistuvat ihanasti kesältä mustikoiden muodossa. Pinnalle on pursotettu makea marenki.

Marenkiset mustikkamuffinit
noin 12 isoa muffinia

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita
1 dl maitoa tai kermaa

Pinnalle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

värikkäitä koristerakeita

Lisäksi:
Bruno muffinivuokia
Bruno kertakäyttöinen pursotinpussi ja tähtipäinen tylla

Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja mustikat, sekä maito tai kerma.

Jaa taikina isoihin Bruno muffinivuokiin siten, että ne täyttyvät 2/3 vuokien tilavuudesta.
Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vaahdota valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta marenki vaniljasokerilla.

Laita marenkiseos Bruno-pursotinpussiin ja pursota marenki runsaaksi muffinien päälle. Jos haluat, voit ripotella pinnalle värikkäitä koristerakeita.
Laita muffinit vielä hetkeksi uuniin. Tarkkaile uuniluukulla ja poista heti,kun pinta saa hieman väriä.

Voit myös tökätä valmiiden muffinien päälle tuoreita mustikoita.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä