Laku-juustokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Lakritsikastikkeella ja lakritsinmakuisilla Alku-karamelleilla maustettu kakku on jännittävän makuinen kakku, josta joko pitää tai ei pidä. Alku-karamellit ovat ihanan pehmoisia ja helposti käsiteltäviä täytteeseen ja koristeeksi.

Laku-juustokakku
noin 10 annosta

Pohja:
100 g savoiardikeksejä
2 dl sitruuna- tai appelsiinilimua TAI 2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
6 liivatelehteä + vettä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vanilja rahkavalmistetta
2 dl lakukastiketta
noin 10 kpl Alku lakritsi-karamelleja
2 rkl vettä

Pinnalle:
noin 10 Alku lakritsi-karamellia
tai Kick-karamellia

Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Lado pohjalle savoiardikeksit. Paloittele tarvittaessa ja täytä reunakolot keksinpaloilla.
Kostuta keksit limulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon vanilja rahkavalmiste ja lakukastike.
Paloittele Alku-karamellit sormin pieniksi ryyneiksi ja lisää täytteen joukkoon.
Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet tasaiseksi.
Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Nypi Alku-karamelleista pieniä paloja ja pyörittele ne erikokoisiksi palloiksi, soikioiksi tai pitkuloiksi ja koristele kakku niillä.
Nosta pöytään ja nauti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä