Paholaisen hillo

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Paholaisen hillo
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

114 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Paholaisen hillo eli tulinen tomaatti-chilihillo on ihastuttava liharuokien lisuke. Pakkaa pieniin lasipurkkeihin ja vie maistiaisia myös ystävälle. Herkullista vaikka grilliruokien seurana.

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 800 g tomaatteja
  • 1 l vettä
  • 2 punaista paprikaa TAI
  • 2 suippopaprikaa (vaihtoehto)
  • 3 punaista chilipaprikaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl etikkaa
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl yrttitarhan mausteseosta

Valmistusohje

  • Silppua sipuli. Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
  • Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
  • Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.
  • Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Poista chilipaprikoista siemet ja hienonna chilipaprikat. Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä!
  • Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  • Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri.
  • Keitä noin viisi minuuttia.
  • Purkita hieman jäähtynyt paholaisen hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
  • Tarjoa paholaisen hillo esimerkiksi grilliruokien seurana.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä