Karpaloinen Bostonkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information


Karpalot ja muut syksyn marjat piristävät erilaisten pullien täytteissä.
Karpaloilla ja vaniljakreemillä täytetty Bostonkakku ilahduttaa kahvipöydässä.

Karpaloinen Bostonkakku

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl Siro erikoishienoa sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
3 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g karpaloita

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
3 dl Dansukker Tomusokeria
limetinmehua

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon muna, suola, Siro sokeri ja kardemumma.
Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista vaniljakreemi.
Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sekaisin ja anna seoksen tekeytyä viitisen minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi.
Levitä vaniljakreemi kaulitulle taikinalevylle ja ripottele pinnalle karpalot.
Kääri tiiviiksi rullaksi ja leikkaa noin 3 cm leveiksi pulliksi.

Voitele halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoka ja nosta pullaviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin vieretysten. Anna kohota hetki liinan alla.

Voitele pullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes kakku näyttää kypsältä.

Kuorruta jäähtynyt Bostonkakku tomusokeri-limetinmehu seoksella.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Sekoita tomusokerin joukkoon limetinmehua, kunnes saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota ohuita viivoja kakun pinnalle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä