Toffeinen marjakäärö

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Peruskääretorttu on helppotekoinen ja nopeasti valmistuva tarjottava, jonka makua voi halutessaan tuunata mielin määrin.
Voit vaihtaa osan jauhoista rouheisiin hiutaleisiin, erilaisiin
leivontajauhoihin tai lisätä taikinaan kookoshiutaleita tai
mantelijauhetta.
Täytteessä voit leikitellä erilaisten rahkojen ja tuorejuustojen kanssa
ja raikastaa makua niillä marjoilla, joita kulloinkin on saatavilla.
Liivate tekee täytteestä muhkean ja näyttävän näköisen.
Mikäli et halua käyttää liivatetta, jätä se pois ohjeesta.

Toffeinen marjakäärö

noin 10 annosta

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl DrOetker Mantelijauhetta tai DrOetker Kookoshiutaleita
2 tl DrOetker Leivinjauhetta

Täyte:
3 DrOetker Liivatelehteä
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1-2 dl vadelmia, mustaherukoita, puolukoita tai muita marjoja tai marjasekoitusta
1 dl DrOetker Toffeekastiketta
1 tl DrOetker Vaniljasokeria
2 rkl vettä

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1/2 dl DrOetker Toffeekastiketta
1 tl DrOetker Vaniljasokeria
DrOetker Mantelilastuja
tuoreita marjoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja nosta päälle keittiöpyyhe.

Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
Sekoita joukkoon kevyesti marjat, toffeekastike ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Levitä hieman jähmettynyt täyte torttulevylle ja kääri torttu rullalle.

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon toffeekastike ja vaniljasokeri.
Levitä seos kuohkeaksi kääretortun pinnalle.
Paahda mantelilastut kuumalla pannulla koko ajan käännellen.
Koristele torttu tuoreilla marjoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä