Glögi-valkosuklaaleivokset
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Kostutukseen:
- n. 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 3 liivatelehteä
- 2 ½ vispikermaa
- 200 g vaniljarahkaa tai vanilja rahkavalmistetta
- 100 g omenasosetta TAI
- 100 g omenamarmeladia (vaihtoehto)
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 100 g valkosuklaata
- 2-3 rkl laimentamatonta glögiä
Pinnalle:
- 2 dl laimennettua glögiä
- 1 dl hyytelösokeria
- valkosuklaalastuja
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
- Kumoa leivinpaperille.
- Ota leivosrenkailla leivospohjia ja siirrä ne leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle yhdessä leivosrenkaiden kanssa.
- Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma.
- Vatkaa joukkoon vaniljarahka tai vanilja rahkavalmiste, sekä omenasose tai -marmeladi.
- Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja piparkakkumausteella. Sekoita joukkoon rouhittu tai sulatettu valkosuklaa.
- Mittaa laimentamaton glögi kuumennusta kestävään juomalasiin tai kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
- Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos leivosrenkaisiin. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Mittaa kasariin laimennettu glögi ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
- Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä muutama minuutti.
- Valuta liemi leivosten päälle varovasti lusikan lusikkapesän kuperaa puolta pitkin, jotta täyte ja hyytelöpinta eivät sekoitu. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
- Irrota leivokset vuoista veitsellä pyöräyttämällä ja siirrä varovasti tarjoiluvadille.
- Ripottele pinnalle halutessasi valkosuklaalastuja.
- Tarjoa glögi-valkosuklaaleivokset vaikka kuuman glögin seurana!