Rommi-rusinafudge

  • 15 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
rommi-rusinafudge
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kermainen rommi-rusinafudge on helppo valmistaa ja se on myös ihana pikkuvieminen esimerkiksi jouluna. Jos et välitä rommin ja rusinoiden mausta, jätä ne pois ohjeesta.

Advertising information

Ainekset

5-8 annosta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl sokeria
  • 70 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 1-2 rkl rommia TAI
  • 1-2 rkl kahvi-rommilikööriä (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita kerma kattilaan yhdessä sokerin ja voin kanssa.
  • Keitä miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  • Lisää joukkoon vaniljasokeri, rusinat ja rommi. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat noin 20x25 cm.
  • Nosta vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä.
  • Leikkaa kuutioiksi ja nosta rommi-rusinafudge tarjolle.
  • Huom! Keitä seosta kuten kinuskikastiketta koko ajan sekoittaen, ensin kovalla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja tiputa hieman lämpöä. Hämmennä, kunnes seos alkaa ikään kuin vaahdota ja kiteytyä. Älä enää keitä, vaan kaada vuokaan ja taputtele lusikalla tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä