Raparperi-mascarponejäätelö

  • 20 min Työaika
  • 1 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 5 dl raparperi
  • 1 dl vaalea siirappi
  • ruokosokerisiirappi
  • 1/4-1/2 tl kaneli
  • 1/2 dl vesi
  • 2 1/2 dl vispikerma
  • 20o g mascarponejuusto
  • 1 tl vaniljasokeri

Raparperi on kevään ehdoton herkkuraaka-aine, joka kasvaa nopeasti vaatimattomassakin paikassa ja pienellä pihalla. Valmista pakastimeen ihana raparperijäätelö ja tarjoa vaikka yllätysvieraille.

Raparperi-mascarponejäätelö
noin 6 annosta

5 dl raparperia
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
1/4-1/2 tl kanelia
1/2 dl vettä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä vaalean siirapin tai ruokosokerisiirapin kanssa.
Lisää kaneli ja vesi.
Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä seos.

Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri, sekä jäähtynyt raparperiseos.
Tarkista maku ja makeuta tarvittaessa lisää.

Laita seos pakastimeen ja suojaa kelmulla.
Jäätelö on valmis seuraavana päivänä.
Pyöritä jäätelöstä palloja ja tarjoa seuraksi vaaleaa siirappia tai ruokosokerisiirappia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä