Rypsiporsaan pekonivartaat, perunalastut ja hölskytyskurkut
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- HK Rypsiporsaan pekonivarras
- peruna
- valkosipulinkynsi
- chili explosion -mausteseos
- chilimausteseos
- suola
- öljy
- majoneesi
- paprikajauhe
- mustapippuri
- kurkku
- avomaankurkku
- väkiviinaetikka
- sokeri
- tilli
Lihaisat ja mureat Rypsiporsaan pekonivartaat maistuvat myös lapsille.
Rapeat perunalastut sopivat seuraksi paprikamajoneesiin dipattuna.
Annoksen kruunaa yrttiset hölskytyskurkut.
Rypsiporsaan pekonivartaat, perunalastut ja hölskytyskurkut
3-4 annosta
1 pkt /6 kpl ( 420 g) HK Rypsiporsaan pekonivartaita
6-8 keskikokoista tai isoa perunaa
1-2 valkosipulin kynttä
Chili Explosion mausteseosta tai muuta chilipohjaista mausteseosta
suolaa maun mukaan
½-3/4 dl öljyä
1 dl majoneesia
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
½ kurkku kuutioina tai suikaleina tai 2-3 avomaankurkkua.
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
½-1 dl tillisilppua
Ota vartaat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Pese perunat hyvin ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Laita ne laakeaan uunivuokaan.
Hienonna joukkoon valkosipulin kynnet.
Mausta ja kaada joukkoon öljy.
Sekoita ainekset tasaiseksi.
Laita perunat 200 asteiseen uuniin ja paista, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Sekoita majoneesin joukkoon paprikajauhetta ja rouhittua mustapippuria.
Leikkaa kurkku pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
Sekoita joukkoon väkiviinaetikka, sokeri ja tillisilppua. Tarkista maku.
Kypsennä Rypsiporsaan pekonivartaat grillissä, pannulla tai uunissa ja tarjoa herkullisten lisukkeiden kanssa.
Höyrytä seuraksi vihreitä papuja tai kesäporkkanoita.