Kasvispihvit ja jogurttikastike
- 30 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kasvispihvit ja jogurttikastike ovat helppo ja nopea lisäke lihalle tai kalalle. Voit nauttia ne myös sellaisenaan. Raikasta ja kevyttä!
Tarjoa seuraksi herkullisia marinoituja kasviksia.
Kasvikset voit marinoida jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa suojattuna. Voit halutessasi korvata herkkusienet miniluumutomaateilla.
Katso resepti alla olevasta linkistä
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Kasvispihvit
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- tai vettä
- 3 isoa porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 150 g palsternakkaa
- 1 iso sipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 kananmunaa
- 1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- kuivattuja yrttejä maun mukaan
- lisäksi voita
- tai öljyä paistamiseen
Jogurttikastike
- 500 g kreikkalaista jogurttia
- tai turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sinappia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- maun mukaan tuoretta timjamia
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja kerma tai vesi.
- Anna turvota 5-10 minuuttia.
- Kuori porkkanat, juuriselleri, palsternakka ja sipuli.
- Raasta nämä yhdessä kesäkurpitsan kanssa karkeaksi raasteeksi.
- Purista raasteesta ylimääräinen neste pois.
- Lisää joukkoon munat, suola ja pippurinen yrttiseos.
- Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Paista pihveiksi kuumassa lettupannussa voissa tai öljyssä.
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
- Tarjoa seuraksi herkullisia marinoituja kasviksia.