Kanafajitas ja guacamole
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 rkl öljyä
- 300 g broilerin fileesuikale hunaja
- 1 sipuli TAI
- kesäsipuli
- 1 paprika
- 3-4 rkl valkosipulinkynsiä (tai maun mukaan)
- 1-2 tl tacomaustetta
- 1 ½ chilipalko
- 1 säilykepurkki valkoisia papuja
- 1 rkl siirappia
- 500 g paseerattua tomaattia TAI
- 500 g tomaattimurskaa (vaihtoehto)
Guacamole:
- 2 kypsää avokadoa
- 1 limen mehu
- 1 tomaatti
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 pieni sipuli
- ½ punainen chilipalko
- ¼ tl suolaa
Lisäksi:
- 6 kpl pehmeitä tortilloja
- ranskankermaa TAI
- smetanaa (vaihtoehto)
- salaattia
- kurkkua
Valmistusohje
- Kuumenna öljy pannulla. Paista broilerin fileesuikaleet kauttaaltaan.
- Lisää joukkoon sipulilohkot, paprikasuikaleet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Kääntele hetken aikaa. Mausta tacomausteella.
- Lisää chili, valutetut pavut ja siirappi, sekä paseerattu tomaatti tai tomaattimurska. Kuumenna.
- Valmista guacamole.
- Halkaise avokadot ja kierrä kivet irti kuorista.
- Koverra avokado lusikalla kuoresta kulhoon.
- Purista joukkoon limen mehu.
- Kuori tomaatti veitsellä tai kalttaa tomaatti ensin. (Kalttaus: kuumenna vettä kattilassa ja vedä tomaatin päälle ristikkäisviilto. Laita tomaatti kiehuvaan veteen ja nosta se pois kun kuori alkaa irrota tomaatista. Kuori tomaatti)
- Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi tahnaksi.
- Täytä hieman lämmitetyt tortillat kanatäytteellä ja kääri rullalle.
- Tarjoa seuraksi salaattia, kurkkua, guacamolea ja ranskankermaa.
- Voit laittaa täytteet halutessasi myös tortillan sisälle.
- Nauti kanafajitas ja guacamole hyvässä seurassa!