Avokado-parmankinkkupasta
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Muutama päivä takaperin luin netistä Chicling-blogista kotoisin olevasta ja suosituksi tulleesta avokadopastasta, joka oli onnistunut menemään minulta täysin ohi. Samaan aikaan eräs lukijoista pyysi sellaista Facebook-sivuilla. Päätin pyöräyttää pastasta oman versioni. Tässä pastassa maistuu myös parmankinkku, joten lisättyä suolaa ruoka ei tarvitse muuhun kuin pastan keitinveteen.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- vettä
- suolaa
- 200 g kokojyväpastaa, penne TAI
- 200 g gluteenitonta pastaa (vaihtoehto)
- 2 rkl avokadoöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 70 g parmankinkkua
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl ruokakermaa
- 1 limen mehu
- 2 avokadoa
- 30-50 g parmesaania raastettuna
- mustapippuria myllystä
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele lämpimällä vedellä.
- Kuumenna avokadoöljy pannulla.
- Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettua chiliä ja parmankinkkua.
- Kääntele ainekset sekaisin.
- Lisää kerma ja limen mehu.
- Halkaise avokadot ja poista siemenet. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla ja paloittele kuutioiksi.
- Lisää avokado muiden ainesten joukkoon yhdessä raastetun parmesaanin kanssa.
- Mausta ruoka rouhitulla mustapippurilla ja silputulla korianterilla.
- Sekoita joukkoon vielä valutettu pasta tai tarjoa pasta ja kastike erikseen.
- Huom! Tämä avokado-parmankinkkupasta sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, kun pastana käytetään gluteenitonta pastaa.