Jouluisa kalakakku

  • 12 h Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
jouluisa kalakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Jouluisa kalakakku on ruokaisa tarjottava joulupöydässä. Voileipäkakun leipänä on käytetty leipää, joka on perinteinen vehnä- ja ruisjauhoista leivottu leipä. Leivässä maistuu ihana sekoitus rukiin lempeää pehmeyttä, rusinoiden ja siirapin makeutta, vierteen mausteisuutta, sekä ihania joulun mausteita: inkivääriä, mausteneilikkaa, pomeranssia ja kanelia. Yön yli maustuessaan kakku on miellyttävän makuinen.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 pkt jouluisa -leipää
  • 2 ½-3 dl vettä
  • ½ kalaliemikuutio
Täyte 1:
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 200 g loimulohta TAI
  • 200 g lämminsavustettua lohta (vaihtoehto)
  • 1 dl tillisilppua
  • maun mukaan sitruunapippuria
Täyte 2:
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 170 g katkarapuja silputtuna
  • 2 rkl punasipulisilppua
  • ½ dl ruohosipulia
Pinnalle:
  • 150-200 g smetanaa
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 170 g katkarapuja
  • ruohosipulia

Valmistusohje

  • Valmista kakku pyöreään, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan.
  • Leikkaa leivistä reunat.( Paketista jää kaksi ylimääräistä leipäviipaletta.) Vuoraa vuoan pohja leivinpaperista leikatulla ympyrällä, tai laita vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille ja kasaa kakku siihen.
  • Kiehauta vedestä ja kalaliemikuutiosta kostutusliemi.Valmista täytteet.
  • Vatkaa sähkövatkaimella ruohosipulituorejuusto, loimulohi, tillisilppu ja sitruunapippuri tasaiseksi tahnaksi.
  • Valmista myös toinen täyte. Vatkaa ruohosipulituorejuusto, silputut katkaravut, punasipulisilppu ja ruohosipuli keskenään.
  • Laita vuoan pohjalle kerros leipää ja kostuta.
  • Jaa loimulohitäytteestä puolet leipäviipaleiden päälle. Laita kerros leipää päälle ja kostuta.
  • Levitä katkaraputäyte kokonaan leipäviipaleiden päälle. Laita jälleen kerros leipää ja kostuta. Levitä pinnalle loput loimulohitäytteestä.
  • Laita päälle vielä kerros leipää, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna mielellään yön yli.
  • Siirrä kakku tarjoiluvadille ja poista vuoan reunat.
  • Sekoita smetana ja ruohosipulituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun pinnalle ja reunoille ilmavasti lusikalla levittäen.
  • Käännä kylmäsavulohesta ruusukkeita ja kokoa ne kakun keskelle. Laita reunoille katkarapuja. Koristele ruohosipulilla.
  • Nauti jouluisa kalakakku hyvässä seurassa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä